ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Πραγματοποίηση εργαστηρίων γύρω από την πρόληψη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στις συναντήσεις του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την Παιδαγωγική Φρενέ

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων συμμετείχε στις συναντήσεις του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την Παιδαγωγική Φρενέ, πραγματοποιώντας δύο εργαστήρια γύρω από την πρόληψη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στο σχολικό πλαίσιο. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν τις Παρασκευές 17/2 και 17/3 στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων-Γραφεία ΣΕΠΕ.

Στόχος των εργαστηρίων ήταν να δημιουργηθεί ένας διάλογος και ένας κριτικός αναστοχασμός γύρω από την αιτιοπαθογένεια των σύγχρονων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και την δημιουργία παρεμβάσεων πρόληψης οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν τις συνθήκες που γεννούν τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα τα εργαστήρια είχαν τον χαρακτήρα του συμμετοχικού διαλόγου και τα θέματα που προσεγγίστηκαν αφορούσαν τον ορισμό της εξάρτησης και της πρόληψης, και τον εντοπισμό των αιτιών της εξάρτησης και των άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Τέλος, έγινε συζήτηση για τον ρόλο του /της ψυχολόγου στα σχολεία και έγινε παρουσίαση των παρεμβάσεων πρόληψης που έχει υλοποιήσει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στα σχολεία της Σητείας.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την Παιδαγωγική Φρενέ για την εποικοδομητική συζήτηση και τους προβληματισμούς που έθεσαν αλλά και για τη θερμή τους φιλοξενία.

εργαστήριο στο δίκτυο Φρενέ
Ετικέτες: πρόληψη, Χανιά