ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συμμετοχή στη Θεματική Εβδομάδα

Τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας σε Λάρισα και Σητεία συμμετείχαν στη Θεματική Εβδομάδα που υλοποιήθηκε στα Γυμνάσια της χώρας, με δράσεις στο θεματικό άξονα «Πρόληψη Εθισμού και Εξαρτήσεων».
Συγκεκριμένα, τα προγράμματα βρέθηκαν σε Γυμνάσια της Λάρισας και της Σητείας με τα «Παιχνίδια του Κόσμου» καθώς και με μια συζήτηση για το φαινόμενο της εξάρτησης με τους μαθητές, με έμφαση στην πρόληψη του φαινομένου.
Αναλυτικότερα, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας συνεργάστηκε με το 4ο Γυμνάσιο Λάρισας και το Γυμνάσιο Νέου Μοναστηριού Φαρσάλων και στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν 345 μαθητές όλων των τάξεων του 4ου Γυμνασίου και 45 μαθητές του Γυμνασίου Νέου Μοναστηριού αντίστοιχα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το 4ο Γυμνάσιο πραγματοποιήθηκε δίωρη ομιλία για γονείς και εκπαιδευτικούς, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από τον συντονιστή των προγραμμάτων Σ. Λαϊνά, με τίτλο «Συζητώντας για το φαινόμενο της εξάρτησης. Μύθοι, πραγματικότητες και ο ρόλος της οικογένειας».
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας συνεργάστηκε με τα δυο Γυμνάσια της πόλης (1ο και 2ο) πραγματοποιώντας μια παράσταση με τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και των δυο σχολείων και μια συζήτηση για την πρόληψη των εξαρτήσεων με 80 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.

Ετικέτες: εκπαίδευση, Λάρισα, πρόληψη, Σητεία