Skip to main content

Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκ νέου στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης ένα εργαστήρι πάνω στο θέατρο των αντικειμένων.
Το εργαστήρι απευθυνόταν σε γονείς, μέλη του Προγράμματος και τα παιδιά τους.
Με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας Ελένης Γιαννούση, δημιουργήθηκε μια μικρή αυτοσχέδια παράσταση με θεατές τα παιδιά και οδηγούς τους γονείς.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας ευχαριστεί την καλλιτέχνη Ελένη Γιαννούση και τη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη συμβολή τους στις εν λόγω δράσεις.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.