ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συζήτηση με τίτλο: “Τι μπορούμε να κάνουμε ως τοπικές κοινωνίες για την πρόληψη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων”

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων πραγματοποίησε ομιλία με θέμα “Τι μπορούμε να κάνουμε ως τοπικές κοινωνίες για την πρόληψη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων” σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Κοντομαρί, το Σάββατο 11/03/2023 στο πολιτιστικό κέντρο του Μάλεμε.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων από τις γύρω κοινότητες αλλά και με άλλους ενδιαφερόμενους πολίτες. Στόχος της εν λόγω δράσης ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος ανοιχτού διαλόγου και κριτικού προβληματισμού γύρω από τα σύγχρονα ψυχοκοινωνικά προβλήματα και τις επιπτώσεις που έχει στην καθημερινότητα η καλλιέργεια ή μη των κοινοτικών αξιών. Παράλληλα δόθηκε έμφαση στην κατεύθυνση που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι τοπικές κοινωνίες προκειμένου να κάνουν πρόληψη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και τέθηκαν προβληματισμοί γύρω από τους τρόπους συλλογικής παρέμβασης και δράσης από τους  ενδιαφερόμενους πολίτες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοντομαρί για τη συνεργασία και τον Δήμο Πλατανιά για την παραχώρηση του χώρου.

 

ανοιχτή συζήτηση πολιτιστικό κέντρο Μάλεμε